Wednesday 27 November 2013

Traditsioonidest ja diskussioonidest

Et siis nagu et... Ma ei jõua Jõule ära oodata. Et saaks natukene puhkust, mõtteid tuulutada ja korraks lihtsalt olla.
Tänaseks teemaks otsustasin keskenduda ühele võrdlemisi põnevale diskussioonile, mis siinses kuningriigis hetkel aset leiab- nimelt vaidlus Sinterklaasi abiliste Zwarte Piet'i üle. Taustinfoks siis nii palju, et siinne Jõuluvana on nimelt Sinterklaas, kes käib mööda riiki ja toob lastele kingitusi detsembri alguses. Ta tuleb Hollandisse paadiga Hispaaniast ja koos mitmete-mitmete abilistega, kelle nimi on Zwarte Piet (must Peeter oleks eestikeelne vaste). Traditsioonid traditsioonideks, kuid diskussioon hetkel käib nimelt selle üle, et Zwarte Piet on rassistlik, kuna tegemist on alati mustaks võõbatud inimestega.
Seega, hetkel on olukord siukene, et osad inimesed pooldavad Zwarte Piet'i ja teine pool väidab, et tegemist on väga rassistliku tavaga.

Poolt argumendid:
  • Tegemist on pika traditsiooniga, mida armastavad nii kohalikud lapsed kui ka vanemad inimesed
  • Mustad Peetrid on mustad see tõttu, et nad ronivad korstnatest sisse, et lastele kinke viia (see on enim-kasutatud argument)
  • Kohalikud näevad seda kui lihtsalt tava, mitte midagi enamat

Vastu argumendid:
  • Paljud näevad Musta Peetrit kui orja, kes saadab Sinterklaasi tema teekonnal Hispaaniast Hollandisse
  • Kuna ajad muutuvad, siis tänapäevases kontekstis on antud karakter rassistlik
  • Minu isiklik lemmik: ükski korstnast alla roninu ei saa endale automaatselt täiesti musta nahka, suuri punaseid huuli ja afro juukseid. Bängg

Tegelikkuses jäi antud diskussioon mulle silma Facebooki vahendusel, kui ühed kursakaaslased promosid oma lehekülge toetamaks antud traditsiooni. Antud promo alla aga laekusid mõned kommentaarid, mis teavitasid, et antud traditsioon on väga rassistlik ja kuidas seda üldse toetada saab! Minu isiklik arvamus? 
Ausalt öeldes mul väga vahet pole. Mõlemal pooltel on oma point, kuna kui keegi tahaks Eestis mingisugust pikka traditsiooni muuta, siis ma usun, et ma hakkaks ka neile vastu. Seega, kui ma oleksin Hollandist pärit, siis suure tõenäosusega ma pooldaksin seda. Samas, väljaspoolt tulijale tundub antud üritus tõesti veidi imelik. Ja ma saan aru inimestest, kes tunnevad end puudutatuna. Mingis mõttes jääb mulje, et tegemist on ka välismaalaste ja kohalike väikese võitlusega... 

Samal ajal unistan ma edasi oma valgetest jõuludest kodumaal :) Ja õpin....... 

Varastatud pildid


So ... I cannot wait til Christmas. So that I could get a little bit rest, to freshen my mind and just to relaxxxx.
Anyway, today I decided to concentrate to relatively interesting debate that is currently taking place in this Kingdom- the discussion about Sinterklaas and his little helpers Zwarte Pieten. For the background information, the local Santa Claus is called Sinterklaas here, who travels around the NL and brings little presents to the children in the beginning of December. He comes to the NL by boat from Spain together with his many-many helpers who are called Zwarte Piet (black Peter is probably the best translation). These are the traditions, however, the debate is about the issue whether Zwarte Piet is racist, because these characters are always black (played by white people who are covered by black paint). 
So, the current situation is in a way that some people are supporting Zwarte Piet and the other side argues, that it is a very racist tradition and should be changed.

The pro arguments:
  • It is a very long tradition in which the local children and the parents are very much in love with
  • Zwarte Piets are colored black because they are climbing down the chimneys to bring presents to kids (this is the most used argument)
  • The locals see this as a tradition and nothing else 

The counter arguments:
  • Many see Black Peters as slaves, who are just helping the Sinterklaas during his journey from Spain to the Netherlands
  • Because the times have changed then many see this character to be very racist in now-a-days society
  • My personal fav: none of the people would get totally black skin, big lips and afro hair just by climbing down the chimney. Bannggg

The whole discussion grabbed my attention on Facebook while my course-mates started sharing and promoting this particular tradition. Meanwhile, some other people started commenting on that page that the tradition is very racist and how is it even possible to support it!
My personal opinion?
Honestly, I don't have a very strong opinion. The both sides have their own point because I totally understand that if someone would start changing some long tradition in Estonia, I would probably be against that. Therefore, if I would be from the NL I would most likely support the tradition. However, for the foreigners here the tradition may seem a bit odd. And I understand if some people feel it is not suitable. In a way it seems to be a little fight between the expats and the locals. 

Meanwhile, I continue dreaming about my white Christmas at home :) and study yay..... 

Parimate soovidega,
Elle-Mari

    Tuesday 19 November 2013

    hola señorita , que tal

    ulalala, mul plaan võtta Hispaania keele kursus, mis alustaks jaanuarist. Täiesti nullist alustaks, kuigi kunagi sai paar aastat suurepärase õpetaja käe all tööd tehtud. Aga, aga, otseloomulikult on antud kursus Hollandi keele põhjal. Üsna huvitav kooslus, kui olen klassis, kus räägitakse minu jaoks kahte täiesti võõrast keelt. No okei, mõlemad keeled on mul algtasemel enam-vähem omandatud, kuid siiski. Natukene närvi ajab küll! Aga ma registreerin ära (täna kell 00:00 avaneb jälle registreerimis-platvorm), ja siis suhtlen õppejõududega.
    Ah pole ammu jutustanud. Igatahes, oma valikaineteks võtsin "Entrepreneurship with Innovation" ja "Cross-Cultural Communication". Algavad samuti jaanuarist siis. 
    Eksamitulemustest nii palju, et üks tulemus on väga hea, 8.9, kuid ühe kukkusin see vastu läbi... No jaanuaris saan uuesti teha, vaheaeg tuleb tore õppimine. Õppejõud on väga aeglased see kord, ja teisi tulemusi lihtsalt pole veel. Esmaspäevaks peaksid olema saabunud, kõik ootavad närviliselt.
    Ahjaa, muideks, kuu aja pärast olen Eestis. jeeijeeijeei. Ja ja Hiina õpilastega on kõik üsna lahe. Ja ausaltöeldes mul aina suurem kiusatus minna ise Hiinat mingil ajal avastama. Kõik tänu mu kallitele õpilastele. 
    Ja mul pole rohkem eriti jutustamistuju, vaid tahaks hea meelega magama minna. Kuid pean tund aega veel ootama, et registreerida end hispaania keele klassi. Hommikul registreerides on kohad suure-suure tõenäosusega juba täis...


    First sushi ever in Den Haag
    Ha- käisime reedel ühel kontserdil, bandi nimi on Say Yes Dog. Ülimõnus oli tegelt, plus kenad poisid laval. Aga lives on nad paremad kui niisama kuulates
    ha, went to one small concert on Friday, band named Say Yes Dog. They were really really good in live, well obviously good looking guys are always good to look at

    ulauala, I am planning to take a Spanish beginners course, which would start from January. I would start from the beginning, even though I had a privilege to study under a magnificent teacher for two years. Anyways, of course there is an issue that Spanish class is taught in Dutch (well meaning that the class is targeted towards Dutch students). So it is pretty interesting mix, as I will be in a class where the others speak two foreign languages for me. Ok, well yeah, I know both of them on a beginners level. But still, it is pretty annoying. Overall, I will register for that (again, I have to wait til midnight when the registration opens cause the places will be full really fast). 
    Ah I haven't written for a while. For my minors I chose Entrepreneurship and Cross Cultural Communication. Both start in January.
    About the exam results... One exam went really well as I got 8,9 but I managed to fail the other one. Well going to have a re-sit in January. The holiday is gonna be nice full of studying. Generally, the lecturers are really slow this time with correcting the exams, as we don't have any other results yet. 
    Oh yeah, in one month I will be in Estonia. yayayya. And and my Chinese students are pretty cool. And honestly, I have never felted that tempted to go to China as I do now. All because of my lovely students.
    So, I am not really in talkative mood as I would love to go to sleep. But still one hour to go til the registration for Espanol will be opened. 

    take care loved ones! and everyone else also

    Parimate soovidega,
    Elle-Mari

    Friday 8 November 2013

    9 põhjust, miks ma ei läinud vahetusõpilaseks (jah, oli võimalus minna Hollandist veelgi kaugemale)

    Kuna meie kursuse nimetus on siiski rahvusvaheline kommunikatsiooni juhtimine, siis uute seiklusjanuliste õpilaste meelitamiseks pakutakse välja võimalust minna vahetusõpilaseks. Antud võimalus on pigem suunatud Hollandi tudengitele, kuid enamus vahetusse minejad on siiski välismaalased. Algselt väga ahvatlev pakkumine kuskile Aasia või Ameerika mandrile lennata muutub koheselt keerulisemaks, kui selguvad konkreetsemad asukohad ja mis peamine, pakutavate ülikoolide tase. Lisaks sellele peab õpilane, kes tingimata soovib ühe semestri Hollandist võimalikult kaugel (või lähedal) veeta, koguma endale KÕIK ainepunktid esimese aasta jooksul. Meil veidi teine süsteem Eesti ülikooliga võrreldes, seega esimene aasta pidime saavutama 80 ainepunkti, et vahetusõpilaseks saada. Lisaks peab ka teise aasta esimesel semestril kõik ainepunktid kätte saama (30, kui ma ei eksi).
    Aga, ilma pikema jututa, esitlen teile: 9 põhjust, miks Elle-Mari otsustas Hollandisse jääda ning mitte kuskile kaugele riiki seiklema minna


    1. Igal pool mujal tunneks ma end jälle väga pikana

    2. Kuna mu esimene valik oleks olnud kuskile Aasia poolele minna, noh näiteks Lõuna-Korea, siis seal oleks ma veel topelt-mega-pikk ja tähelepanu keskpunktis

    3. Finantsiline pool. Vahetusõpilased peavad enda reisi ise kinni maksma, oma elupinna, söök-jook, peod, ja lihtsalt seiklemised. Lisaks veel Hollandis olev elukoht vajab ka tasumist- kui just seda välja rentida ei õnnestuks samal ajal. Igatahes, kuna ma peamiselt sõltun oma vanematest veel kahjuks, siis teeb see asja keerulisemaks

    4. Vahetusprogrammi koolide tase: Ok, mõned on päris normaalsed ülikoolid, mida pakutakse, aga osade kohta on väga raske mingisugust informatsiooni leida. Jääb mulje, et nimekirja on lihtsalt üritatud pikemaks venitada

    5. Mulle meeldib mu elu Hollandis. Mul on tõeliselt armas korter ja tore korterikaaslane ja mulle lihtsalt meeldib siin. Eks esimese aasta joovastus on üle läinud ja enam nii palju pidudelt näiteks ei käi, kuid siin on hea

    6. Ma peaks uue keskkonnaga harjuma

    7. Üldiselt oleksin pidanud endale uue kodu ise leidma (see olenes sihtkohast), kuid siiani on kodu leidmised võrdlemisi keerulised ja tüütud ülesanded olnud. Kolimine üleüldse on tüütu!

    8. Vahetusõpilaste elu tundub keerlevat peamiselt ümber pidutsemise, vähemalt selline mulje on mul jäänud nendest, kes siia tulnud. Seega õppimise osa pealt tundub Hollandisse jäämine isegi targem otsus. Kuid see punkt on kindlasti vaieldav

    9. Kõige olulisem põhjus... Mul puudub see sisemine tunne, et ma tahan (uuesti) välismaale minna. Mul peaks olema see kirg, see tunne et antud sihtkoht mind kutsub uute seiklustega... Aga ei. Mul pole midagi. Eks osad sihtkohad tunduvad huvitavad muidugi, kuid midagi jääb puudu. Seega hetkel on tõenäoliselt Hollandisse jäämine parim

    Need olid peamised põhjused. Kindlasti on paljupalju põhjuseid, miks MINNA, kuid ma arvan, et üldkokkuvõttes takistab mind enim mu isiklik tunne. Ei kutsu mitte ükski sihtkoht mind (kuigi Kanada on ahvatlev, Lõuna-Korea samuti....). Igatahes, hetkel jään Hollandisse. Võib-olla siis, kui praktikale minek, liigun kuhugi teisse riiki. 


    9 reasons why I didn't go for exchange (yep, I had an opportunity to go even further from the NL)

    Because our study is named International Communication Management then of course they are attracting as many adventurous students by offering a possibility to study abroad. The opportunity is rather meant for Dutch students, however most of the students going abroad are non-Dutch. This very appealing offer to fly either to Asia or America loses its sparkle when the concrete destinations and the universities are researched more in depth. The student who wishes to spend one semester abroad has to receive 80 credits within the first year and 30 credits in the beginning of second year. But with no longer introduction, I present you: 9 reasons why Elle-Mari decided to stay in the Netherlands and not to travel somewhere far - far away. 

    1. I would feel very tall everywhere else

    2. Cause my first choice would have been to go somewhere towards Asia, for example South-Korea, then I would feel extremely tall and in the center of attention constantly

    3. Financial part. The exchange students need to cover the cost of the flight, living, foods-drinks, parties and other sort of traveling. Moreover, I should pay rent for the place I have here in The Hague- if I am not able to rent it out. Anyway, because I am mostly still relying on my parents then sadly this makes it even more complicated

    4. The level of the exchange universities: Ok, some unis on offer are pretty alright, but some of them don't have any information available online. In some cases it seems that they have tried to make the list of possible exchange locations as long as possible without much of effort
    5. I like my life in the Netherlands. I have really nice flat and nice flatmate and I just like it here. Well yes, the "first year excitement" has ended and I am not going out as much as I used to, but it is good here

    6. I should get used to the new environment. Again

    7. Generally, I would have had to find a new place to live on my own (it also depends on the location), but so far finding a living place has been really difficult experience. Moving is really annoying!

    8. The life of exchange students seem to be around attending as many parties as possible. At least this is the opinion I have gained about exchange students who have came to study in The Hague. So for studying, my uni might be even wiser choice

    9. The most important reason... I don't have the inner urge that I want to go abroad (again). I should have this passion and feeling that some specific country is "calling" me... but no. I don't have anything. I must admit that some locations do seem attractive but there is something missing. So I think currently, staying in the NL, is the best choice

    So these were the main reasons. Of course I could come up with thousands of reasons why to GO, but currently my inner feeling is stopping me. None of the destinations seem truly attractive (though studying in Canada or South-Korea sounds awesome...). Anyway, at the moment I am staying here. Maybe when I look for an internship, I might go abroad - again. We will see. 

    PARIMAT
    Elle-Mari

    Monday 4 November 2013

    Harry potteri fännid rivis

    Tere õhtust!

    Lõpuks olen julguse kokku võtnud ja oma blogi-keskkonna saidile sattunud. Muidu kõigest mõtlen sellest, kuid lõpuks sain tegudele. 
    Viimati sai vist mainitud, et vaheaeg tulekul ja kaalun, kas kodumaa pinnale tulla või Saksamaale trippima. Ups, sattusin hoopis Londonisse ja teistesse Inglismaa linnadesse. Suunataju vist ei ole parim. Igatahes, mu kallis pere otsustas koolivaheaja puhul külastada üht suurimat linna Euroopas ning mina kribinal-krabinal soetasin endale samuti piletid sinna imelisse kohta (minu jaoks, kuna olen teadlik, et nii mõnegi jaoks on London liiga suur-lärmakas-tüütu). 
    Ma ei oska täpselt seletada, mis mind Londoni puhul köidab, kuid tas on see miski. Mulle meeldib metrooga sõita, mulle meeldib inimesi jälgida ja mõelda, millega nad tegelevad. Mulle meeldib see kirev meeleolu. Kuid ainult siis, kui ma ise ei pea kuskile kiirustama. Mulle meeldib seal rahulikult olla. Ja vaadelda. Kui ma peaksin tõesti Londonis elama, siis tõenäoliselt mu närvid nii korras ei oleks. 
    Aga, külastasime suurimaid Londoni atraktsioone:
    London Eye



    Madame Tussaud vahakujude muuseum



    Oliver semuga.

    Hamley'se mänguasjapood (mu õe lõbustamiseks, kuid pean tunnistama, et endalgi on seal võrdlemisi põnev)




    Käisime ka turul, öh suurim sise-turg Londonis Brick Lane lähisten. Ei tule preagu nimi meelde, kuid väga lahe oli




    Ja siis kimasime Bristolisse, kus veetsime öö nö Transilvaania hotellis, kuna Oliver ei suutnud seal magada. Ja kartis Draculaid. Aga see selleks. Bristolis käisin esimest korda, kuid kahjuks ma ei saanud sellest linnast just väga suurt tunnet. Siinkohal pean silmas seda, et igal linnal on justkui oma tunne, inglise keeles feeling. Bristolis jäi see mulle väga segaseks.

    Mu nunnud vanemad


    Järgmine sihtkoht oli Oxford! Wow, see oli tõesõna lahe. Nii lahe, et tahan isegi sinna tuupurite-linna õppima minna (tuupurite asi on nali). Jalutasime ringi, käisime Christ Churchis, mis kuulub Oxfordi ülikoolile (vist) ja seal toimuvad loengud. Igatahes see oli lahe. Harry Potterit filmiti ka osaliselt seal. Nii et meil oligi tegelikult üks suur Potteri reis, kuna otsustasime Harry Potteri stuudiot külastada samuti.







    Pilet oli krõbe, aga kogemus oli seda väärt! Vähemalt mina ja Oliver olime küll lummatud Harry Potteri filmi telgitagustest. Söögisaal, kostüümid, võlikepid, Dumbledore kontor, Harry magamistuba, keemialabor, võluuksed... Ohsa. Isegi raamatus teada-tuntud võiõlut saime mekkida (väga... kummaline maitseelamus, kuid kammoon- nüüd saan vähemalt öelda, et olen seda proovinud!). Kõik trollide maskid. Üleüldse, see oli uskumatu kui palju asju on päriselt detailideni välja tehtud selle filmi puhul, kuna enamjaolt jäi filmis mulje, et paljud asjad on lihtsalt eriefektidega tekitatud. Aga ei olegi nii! 







    Võiõlu




    Inglismaa oli üldiselt väga mõnus. Nii hea oli terve perega aega veeta ja lollitada ja nalja visata.. Ehk jõuludel kohtan neid jälle. 

    Tagasi Hollandisse saabudes oli vaja eksamiteks hoogsalt valmistuda. Ehk see nädal oligi eksami-nädal. 4 eksamit + 2 projekti. Üks projekt on sisse antud, teise tähtaeg on homme- Täna saigi siin viimaseid korrektsioone tehtud selles osas. Eksamitulemused peaksid peatselt ilmuma, kuid mul väga suuri ootusi just ei ole. Üks aine oli väga suure materjaliga ja ma olin kindel, et kukun läbi, kuid eksam iseenesest polnudki nii raske... Ehk isegi saan läbi, küll näeb siis :) 

    Homsest hakkab uus veerand, uued ained, uued õppejõud. Lisaks, väidetavalt tegin ma esimene veerand oma Hiina õpilastega nii tubli tööd, et mulle anti selleks veerandiks üks grupp juurde! Seega topelt töökoormus, aga ka topelt palk! Kahjuks jaotati õpilased uutesse gruppidesse, seega ma lihtsalt loodan, et mu uued õpilased on sama toredad nagu eelnevad. 

    Täna öösel, õigemini keskkööl, avatakse Minors registreerimine... Ma ei ole hetkel kindel, mis see eestikeelne vaste on sellele. Igatahes, saame valida ise nö valikained ehk? No jah, valikained, 2 siukest põhilist peame valima endale, mis hakkaksid siis jaanuarist pihta. Ma vist võtan äri innovatsiooni vms, peame igatahes äriideega lagedale tulema ja siis plaani koostama. Umbes selline, väidetavalt eelmine aasta kukkusid pooled läbi... samas see on üks kõige huvitavamaid variante, vähemalt minu jaoks. Teine... Kahjuks väga palju huvitavaid ei ole. Vist võtan Cross Cultural Communication, ehk siis rahvusvaheline kommunikatsioon. No siuke üsna tavaline variant... Või võtaks filosoofia ja kunsti? Igatahes, registreerimine läheb lahti täpselt kell 24:00 ja peab võimalikult kiiresti regama, kuna kohad saavad täis kiirelt. Igal alal on teatud arv kohti ja ma tõesti tahan äri teha. Seega pean olema valmis! 

    Eile sai siin avatud uste päeval jälle International Communication Management'i kursust esindatud (minu kursus jah-jah). Sai paljudele küsimustele vastatud ja paljudelt vanematelt kiidusõnu kuulda, et ma räägin hästi. Sain veel kord tõestust, et inimestega on tore suhelda, täpselt nagu suvel restoranis klientidega suheldes. 

    Igatahes, olen valmis uueks veerandiks. See kord üritan ikka veel tublim olla ja kõik projektid veelgi varem korda saata! Mitte viimasel päeval... Kuid kahjuks see lihtsalt kuidagi ikka juhtub nii, et kõigil jube kiire lõpus ja no miljon asja vajavad lihtsalt tegemist. 

    Ahja, siin oli ju suur torm. Üks inimelu, kui ma ei eksi. Rongid/ trammid/ mitte miski ei töötanud. Rattaga üsna võimatu sõita, kui just kukkuda ei soovi. Päris huvitav oli... 

    Väljaskäik- Going out
    PR team representatives 

    Musid kallid Eestimaale! 


    Finally I have the courage to write my blog. Finally, I am actually writing it not only considering doing it.
    Last time I mentioned that I am considering whether to go to Estonia for a holiday or to Germany. Well, somehow I ended up going to London. Lost my sense of direction I guess. Anyways, my lovely family decided to use the autumn break to visit one of the biggest cities in Europe and I quickly purchased the tickets to this magnificent place (for me, but I am aware that many people find London to be way too busy-loud-annoying). 
    I cannot explain very well what do I find so attractive about London, but it has something. I like underground, I like to observe people, to think of what they are doing. I like the busy-colourful life there. But only then, when I don't have to rush. I like to take my time there and observe. If I would really have to live in London, I think my nerves wouldn't be fine. 
    But we visited the biggest tourist places in London, like there were pictures demonstrative above. 

    Then we drove to Bristol, where we spent the night in a hotel that my bro decided to call to be Transylvania just because he couldn't sleep there and was afraid of Dracula. It was my first time in Bristol but sadly I did not get the feeling of this city. By feeling I mean that in my opinion every city has it's own feeling... In Bristol I really wasn't able to catch it.

    The next destination was Oxford! Wow, that was cool! So cool that I would love to study in this geek-city (the geek city is a joke). We walked around a lot, visited Christ Church, which is owned by Oxford University as far as I know and they actually held lecturers there. Also, some of Harry Potter movie parts were filed there (if I am not mistaken). Well, actually Harry Potter was a big part of our trip as we decided to visit HP studio.

    The ticket price was insane, but the experience was totally worth it! At least me and Oliver were amazed by HP movie behind the scenes. The dining hall, costumes, magic wands, Dumbledore's office, Harry's bedroom, chem lab, magic doors... whoah. We even got to try the world famous butterbeer (which happened to taste funny of course but at least I have had it now!). All the costumes and masks of trolls... Generally, it was unbelievable how many details had actually been created for the movies, because mostly it looks like everything is done with special effects.. But it isn't like that!

    England was cool and chill. It was so nice to spend time with my family and to make silly jokes. Well, now just have to wait til Christmas to see them. 

    When I arrived back to the NL, the exam prep had to start. So I had 4 days before the exams started. 4 exams and 2 projects. One of the assignments is already handed in, the other deadline is tomorrow- we were (are) working on the last details with that today. The exam results should appear soonish, though I am not expecting too much. One subject had sooo much material to read so I was pretty sure I am going to fail. But the exam wasn't as bad so hoping to pass all of them ;) 

    Tomorrow the new term starts, new lecturers and new subjects. In addition, apparently I did such a good job with my Chinese students the first term that they gave me another group for this term! Double work load but double money yay! Sadly the classes were mixed so I don't have my fav students any longer but I hope the new ones are also cool!

    Tonight, well exactly at midnight, the registration for minors will be opened... Anyways, I have to take 2 minors starting from January. I want to take entrepreneurship where we have to create our own business plan into details. Well apparently half of the students failed last year :/ But then again, it is one of the most interesting options. The second one... well I don't find the others very engaging but I think I am going for Cross Cultural Management. Seems quite general object. The other option would be art and philosophy? Anyways, the registration will be open exactly at 24:00 and we should register as soon as possible because the courses are gonna have limited amount of places. Therefore, I really really want to get my place in entrepreneurship! 

    Yesterday we had another open day in the uni, so I was representing my lovely course International Communication Management. I got to answer to loads of questions and hear nice things from some parents who told me that I am doing a good job while explaining. Once again, I felt that I really like communicating with people , just as I found I like to talk with the clients while working in the restaurant in the summer. 

    I am ready for the new term! This time I will try to be even better student than I have been so far! So finishing my projects before the final day of the deadline. Though somehow, it always happens to us that everyone appears to be really busy on the final days.

    Oh yeah, we had a crazy storm here. One person died if I am correct. The trains/ trams / nothing was working. Riding a bike was basically impossible. Pretty intense.

    Hugs and kisses


    Teie väsinud Elle