Tuesday 8 October 2013

istun ja mõtlen.

Mõtlen, mida jagada, mida mitte. Mõtlen, mida mul üldse jagada on. 
Parampampaaa:

- Avicii album True on väga tore
- Elle-Mari on laisaks muutunud (enda meelest)
- Külastasin Europoli oma grupiga (oi kui lahe see oli)
- Neljapäev oli kooli ees Eesti lipp väljas. Mitte mingit tähtpäeva minu teada polnud ning ühtegi tähtsat Eestiga seotud isikut ka meie kooli (minu teada) ei külastanud.
- Meie korteri perenaine on tagasi - ta elab all korrusel muidu. Ja ma kuulen ta jutustamist kogu aeg. Selline ära-suitsetatud hääl.
- Mul on kõige armsamad Aasia õpilased see aasta
- Mõtlen, kas tulla 5ks päevaks Eestisse või minna Saksamaale samal ajal
- Rene tegi endale uue tattoo. Protsess toimus meie elutoas, täpsemalt meie laua peal (siukest asja juba iga päev ei näe).
- Koolis oli üks päev tuletõrjealarm. Terve kool evakueeriti. Ja kõik tunnid tühistati tol päeval. Rahvast oli metsikult. Metsikult. Aga no worries- tuld ei olnud, mingi süsteemirike.
- Sügis hakkab vaikselt saabuma siia Euroopa nurka samuti
- Käisin mingil kultuuriüritusel pühapäeval (kunstinäituse moodi asjandus). Igatahes, seal näidati enam-jaolt Saksamaal toodetuid filme, tehtud 1930tel, enne tsensuuri. Ütleme nii, et paljaid kehasid nägi seal väga palju. Aga üritus toimus ise ühes vanas laohoones, selles suhtes oli huvitav. ja noh, paljad inimesed on ju tihti peale hea meelelahutus.

Seega kõik tähtsamad sündmused said mainitud. Muidu, pean tõesõna mainima, et Europoli külastus oli lihtsalt... Võrratu. Mitte, et ma enne Europoli minekut väga palju antud organisatsioonist teadsin (häbi-häbi, veidi piinlik), kuid kohtumine oli nende Corporate Communication manageri'ga. Seega- wow. Põhimõtteliselt kooli raames pidime intervjueerima ühte rahvusvahelist juhti, ning saatsime siis igale poole e-maile.. Ja Europolist vastati, et tavai- teeme ära. Ühesõnaga, neljapäeva hommikul kell 10 oli kokkusaamine. Kõigepealt läbisime turvakontrolli, saime endale ilusad sildid kaela ning siis saime hoonesse sisse. Wow. Wow. Wow. See hoone on ise-enesest juba nii lahe. Konverentsiruumid nägid nii armsad välja. Ühest möödudes märkasin umbes 10t ülikonnas härrasmeest, kes istusid erkroosadel toolidel ümber suure laua. Lisaks mainiti meile muuseas, et antud hoone on üks kõige turvalisemaid Hollandis. Ehk kui pomm plahvataks väljas, siis inimesed hoones jäävad täiesti terveks. Aga no see selleks. Aga ütleme nii, et iga päev just Europoli oma jalga ei tõsta. 
Koolis veedan ikka palju aega, aga mul endal selline tunne, et üldse ei tegele õppimisega... Peaksin raamtuid lugema ja eksamiteks valmistuma... Aga kuidagi ei õnnestu. Lisaks oma selle veerandi suure essee teemat ei suuda valida. Õigemini puuduvad ideed. Üsna masendav, aga ei- ma saan hakkama! Nagu alati. Pole midagi imestada (khmkhm).
Oi, mu õpilastest nii palju jah, et nad on tõesti super-hüper toredad mul see aasta. Praegu asendan üht teist gruppi- ja no sorry, aga minu omad on ikka palju aktiivsemad ja tublimad. Ma ei tohiks küll halvasti rääkida kellegi kohta, aga see teine grupp, kellele hetkel tunde annan, on lihtsalt nii vaikne ja siuke.. igav. Sorry!
Üleüldiselt läheb kõik hästi. Koolis on muidu kõik hästi, grupitöö (selle veerandi projekt) edeneb vaikselt. Mitte kuigi edukalt, aga edeneb. Ja ei no kui aus olen, siis ikka armastan oma kursust. Ja just turunduse- kommunikatsiooni osa. 
Kõik nädalad on kuidagi sarnaseks muutunud selles osas, et alati reede või laupäev on väljas käimine ja siis muidu koolis. Enam nagu teisipäeviti ja neljapäeviti väljas ei käigi- vist hakkame vanaks jääma. Väsimus kogu aeg peal kõigil :) See neljapäev on vist küll erand, aga see ka esimene kord selle aasta jooksul (kui ma just õhtul jälle väga väsinud pole, ja otsustan mitte välja minne. Ei imestaks). 

 Iga-aastane lumelaua triki võistlus Haagis. Eesti tüdruk oli ka, aga kahjuks ta väga ei säraud antud üritusel
 Väike tuletõrje-alarm
 Käisin kohtingul, ehk kuulamas erinevaid kohalikke (ja mitte nii kohalikke) artiste
Rene tattoooood ootamas. Kannatamas. 
 Kes märkab Eesti lippu
Europoli hoone juures, tähtsad ja õnnelikud lapsed :)

Mmm, I am so sorry but I am really not bothered to type everything in English right now.
Generally speaking, I am doing fine! Well, according to myself I have been really lazy lately- meaning I should participate much more time in my studies. But for the big news- we visited Europol in The Hague! It was such an amazing experience to go there and see the building. Otherwise, uni is going pretty great. We are working a lot on our group project again (going so and so). And just to mention, I have really great students this year! Really love them, I mean they are good, eager to learn and actually attend the classes :) which is nice of them. 
At the moment struggling whether to go home for 5 days next week or go to Germany to visit Hannah. Will make up my mind latest by tomorrow though 
But I promise I will write in English again, no worries people!!! 
All the best! 

palju kallisid Eestisseee,
Elle-Mari


No comments:

Post a Comment