Monday 6 May 2013

Eestimaa

Olen nüüdseks Eestis veetnud üle nädala ning mõni hetk tagasi selgus, et mu reisike pikenes ning tagasi kuningriiki (Hollandisse) saabun alles järgmine esmaspäev. Poleks arvanud, et ma kunagi neid SAS Eurobonuse punkte kasutan, aga võta näpust- hetkel tulid päris hästi kasuks... Nii et nüüd saan 11. mai oma isa sünnipäeva Eestis tähistada, kui ka emadepäeva saab oma pere keskis veeta. 

Eesti seiklustest nii palju, et kõik kallikesed on tänaseks nähtud, kuid nüüd saangi veidi rohkem aega nendega veeta. Kodus veedan võrdlemisi palju aega, kuid mulle meeldib. Check-listid täituvad- Lennusadamas sain käidud, kinos käidud, Komeedis kooki maiustatud... Mida veel elult (Tallinnalt) tahta. 

Toredatest sündmustest veel nii palju, et laupäeval peeti meie juures vanaisa 75. juubelipidustused. Meie kodu oli vallutatud 28 isiku poolt (ja me mahtusime ära), ning söödi ja jutustati ja tehti pilte. Väga tore oli, vanaisa nooruspõlve pildid võtsid põlvest nõrgaks lausa- kõik ütlesid, et modellipoiss. Üks sõdurpoisi aja pilt olevat Peterburis kuskil fotonäitusel 2 aastat üleval olnud. 

Mh, ja ma ei oska midagi kirjutada Eesti kohta. Tore on siin olla, ja toredate inimestega aega veeta. Kuid mingi osa igatseb ikka Hollandi elu, nagu näiteks see soe ilm mis seal ootab. Lisaks põnevad ajad uue elukoha otsimisega. Ja muidugi koolis käimine. Ja ma ei teagi, mis veel huvitavat... 
Mul olid vahepeal vägagi sügavamõttelised teemad, millest kirjutada kuid hetkel kõik peast läinud.


 Ajalooline sein... 
Historical wall 

 Emps ja vanaisa
Mum and granddad 
 My princess 

 Peaaegu et kõik külalised 
Almost everybody 
 Lapselapsed

 Lennusadama tripp
Maritime museum trip 




I have spent over 1 week in Estonia and just around an hour ago I found out that my little trip is even longer than expected, so going back to NL on Monday instead of Wednesday. Never thought that SAS Eurobonus points (flight points) gonna benefit me, but currently they came quite handy... So now I can spend the 11th of May celebrating my dad's bday and on Sunday it is Mother's Day in Estonia. 

My adventures in Estonia- I have seen all my lovely people by now, and now I can even spends some more time with them. I have stayed at home quite a lot, but I like it here. Check-lists are kind of working- went to Maritime museum (it was opened last year and I really wanted to visit it), been to cinema, went to one lovely cafe Komeet to get some loveliest cakes in the world... What else do you want from life (Tallinn). 

On Saturday we celebrated my granddad's 75th jubilee. Our house was full of people, 28 guests to be exact (and yes, we did fit here). We are a lot , took photos and chatted. It was very nice, my granddad looked so handsome when he was young- everyone was telling that he looked like a model. One of the photos, while he was a soldier, was also in some exhibition for 2 years in Petersburg. 

Mh, and I don't know what else to write about Estonia. It is good to be here and spend nice time with good people. Some part of me misses NL, for example the warm weather and some other things... well, have to find a new place, and school.. and probably something else too.
Anyways, I know I had some very deep thoughts I wanted to write about but I cannot remember any longer. 

Parimat,
Elle-Mari

No comments:

Post a Comment