Tuesday 2 April 2013

Eksamid, emme-issi, lihavõtted ja kõik muud lood (lühidalt)

Südametunnistus kripeldab. Pole ammu kirjutanud. Võtsin JUST PRAEGU kogu tahtejõu ja julguse kokku ning esitlen teile oma elu detaile (mitte midagi väga vürtsikat). 
Ühte tervet kuud on üsna keeruline nüüd kokku võtta. Märksõnadeks on õppimine, korteri-otsimine (probleemide lahendamine), veidikene pidutsemist, õppimine veel kord, emme-issi & Hele-Riini külastus, uus ratas, lihavõtte söömaorgia ning eksamid. Aa ja Hiina õpilased (kes suudavad mind vahest väga närvi ajada). Ma lihtsalt kirjutan üles kõik, mis pähe/ meelde tuleb. 

Toredamatest sündmustest kindlasti mu vanemate ja õe külastus. Kahjuks pidid nad pool aega ise ringi tšillima, kuna ma pidin koolis olema ja projekte lõpetama. Aga näiteks üks õhtu käisime Delftis uudistamas (ilus pisike linnake) ning teine päev trippisime Rotterdamis ringi. Oli mõte šopata aga mingil imelikult põhjusel keegi ei šopanudki väga palju. Külastasime Euromasti (Hollandi kõige kõrgem tornike, umbes 60 meetrit kõrgem kui meie Teletorn Tallinnas). Muidugi käisime söömas erinevates kohtades ja Haagis saime päris palju jalutada. Kahjuks aga oli ilm mitte meie kasuks, ja temperatuur oli ligikaudu 2kraadi kõigest. Kuid ikka tore on oma kalli perega ringi käia ja elust rääkida. ja lolli juttu, üks isik oli küll kahjuks puudu..

Ostsin endale uue ratta ka. Sest üks õhtu (sellest nüüd 3 nädalat tõenäoliselt) sõidan kodu poole... Ja ma teadsin, et mul ratta ketiga probleeme (tuli pidevalt maha). Ning sõidan, olen peaaegu et kodus... ja ühtäkki kukub terve kett rattalt maha. Pidurdada ka ei saa ilma ketita nii et veeresin siis edasi veidi.. Ja jalutasin koju. Päris masendav. See-eest vedas mul, ning leidsin ühe päris korralikku ratta kõigest 30€, väga hea saak peaks mainima. Ja näeb täpselt selline välja nagu ma olen endale tahtnud- naiste raamiga, musta värvi ja ehtne Hollandi ratas :) (pilti preagu polegi vist). 

Eelmine nädal olid eksamid. Alguses arvasin, et ei jõuagi üldse nendeks õppida kuna vanemad olid siin just enne seda ning korteriga oli palju jamamist, kuid tõenäoliselt läbisin siiski kõik eksamid. ma vähemalt siiralt loodan nii... Eks näeb. 

Korteriga aga... Ehk siis pidime ju välja kolima 1ks aprilliks. Algselt oli siuke plaan. Kuid mida aeg edasi, seda enam jõudsime arusaamale et meil lihtsalt pole kuhugile kolida!!! Ühtegi head/ sobivad korterit polnud rendis. Ja ütleme nii, et päris stressirikas, kui tead, et 2 nädala pärast pead välja kolima. Kokkuvõtvalt, ma suutsin kontakteeruda meie maakleri agentuuris mingisuguse tähtsama isikuga ja meil õnnestus kolimise kuupäev edasi lükata 1ks juuniks. Nii et nüüd on (vähem kui) kaks kuud aega, et leida endale tõeliselt hea ja sobiv koduke. Good luck to us. 

aa ja lihavõtted! Sara oli nii lahke ja kutsus meid pühapäeval enda juurde "Brunchile". Ta ise Marokost, aga kuna elab koos 3 Türklasega, siis oli toit väga "Türgi pärane", ehk väga rasvased suupisted jne. Aga issand kui hea oli süüa ja jutustada. Ja üllatuseks Sara ning Hannah olid teinud juustukooki. valge-šokolaadi, Oreo ja jõhvikatega... Sõnatuks võttis. Muideks, sain väga palju teada Islamist ja Marokolastest jne, väga huvitav oli. Balti maadest oskasime ainult nii palju öelda, et oleme üsna rassistlikud ikka (ma loodan, et see kedagi ei solva siinkohal). Aga samas tuli välja, et Saksamaa, kes väliselt jätab (vähemalt minu silmis) mulje, et on väga tolerantne, polegi tegelikkuses nii sõbralik teiste uskude/ taustade vastu... Huvitavad vestlused ütleks ma. 

Ja nüüd viimased päevad oleme oma suure projektiga tegelenud, ehk uue toote arendamisega (õigemini brändi loomisega). Neljapäeval on Brändi-raamatu tähtaeg ning ka ettekanne. 4 parimat gruppi saadetakse Yakult (üks ettevõte siin, mis tootab Actimeli sarnaseid jooke) peakontorisse esitama oma ideid :) Ma kahtlen, et me 4 parima sekka saame, kuid väga vahet pole- vähemalt meile endale üsna meeldib meie toode ja idee. Ja kogemus kindlasti. 

Ok, nautige mu väheseid pilte! 







I feel bad about not writing. So right now I gathered all my courage and will to give an overview about the details of my life (nothing spicy). 
It's quite difficult to give an overview about the whole month. The key words are probably studying, looking for a new flat (and solving problems with current one), partying a bit, studying again, my parents and sis visiting me, new bike, Easter brunch with classmates and exams. Oh and my Chinese students (they are sometimes able to drive me crazy). So I will just write everything which pops to my mind. 

The happiest times were def when my parents and sis came to visit me. Sadly I couldn't spend too much time with them cause had to stay in school for some projects etc. But for example, we managed to visit Delft one evening, the other day went to Rotterdam. The idea was to go shopping but for some really weird reason no one was really into that. Anyways, visited Euromast (the highest tower in the Netherlands). Also ate in different places and walked around in Den Haag. Sadly the weather was not so good, so the temperature was around 2 degrees only. But it was extremely nice to spend time with them and to talk silly things.. well one guy was missing this time. 

I bought myself a new bike. One evening (probably around 3 weeks ago already) I was coming back home... And I knew I had some troubles with my bike's chain (it kept coming off). So, I was riding my bike, almost at home... and suddenly the whole chain just fells off. Couldn't break either as you can't break without the chain. Anyways, walked home... Quite depressing. On the other hand, I was lucky enough to find a quite good bike for 30€. It looks exactly the way I have always wanted to- women's frame this time, black and a real Dutch bike :) (sorry don't have a pic atm).

Last week had exams! First I thought that I won't have time to study for them as my parents were here just before that and we had lots of things to sort out with our flat, but now I think that I most likely passed all of them.. Well I truly hope sp. We will see. 

About the flat... Well, first we had to move out on the 1st of April right. But the closer this time came, the more we realized that we don't have anywhere to move!! Couldn't find anything! And I must say it feels really stressful to know that you are going to be homeless in couple of weeks time. Anyways, I managed to contact one important person in our rental agency and luckily we managed to agree that we have to move out on the 1st of June. So now we have (bit less than) 2 months to find a perfect new home! Good luck to us. 

Easter! Sara was so kind and invited us over for Easter brunch. She is originally from Morocco and living with 3 Turkish girls so the food was very "Turkish"- greasy food etc. Though I must say- it was amazing brunch with amazing company. And for surprise, Sara and Hannah had made a cheesecake. Excellent, the perfect thing. I was speechless. Btw, I learned quite a lot about Islam and about Morocco etc. It was really interesting. Generally, about Baltic states, we concluded that we are pretty racist (hope I won't offend anyone by saying that). Though it also came out, that even though Germany may look very open to different religions (at least to me) then in reality it is not always the case... So I just must admit, I was seriously enjoying to find out about different cultures. 

Now in the last few days been working on our big 7-weeks project, finishing off our new product (and brand). On Thursday we have a deadline for the brand-book and the pitch presentation. 4 best teams are going to represent their ideas in Yakult company :) I doubt that we gonna get in 4 best teams but doesn't matter that much- at least we kind of like our new product/ brand. And it has been a crazy experience. 


Palju päikest ja kallisid Eestisse!
PS! Väike koduigatsus on küll viimasel ajal.. mmm...
Elle-Mari


No comments:

Post a Comment