Thursday 27 February 2014

22 viimane taks

Olen tagasi Hollandis! Käisin korra Inglismaal chillimas- nagu mu kallis korterkaaslane Rene ütles: ma käin viimasel ajal Inglismaal rohkem kui kodus. Kahjuks paistab, et tal on õigus. Igatahes, nädalavahetus Londonis koos maailma lahedamate tüdrukutega: Eelin, Hannah ja Aino. Lisaks turistitamisele tähistasime minu 22st sünnipäeva! Wuuhuu, palju-palju õnne mulle! 22 viimane taks, nagu mulle mitmeid kordi meelde on tuletatud. Igatahes, sünnipäev oli super lahe, sest hommikust õhtuni sai kooki söödud ja ilm oli ka super ilus Londonis (Inglismaa puhul paljude arvates väga haruldane ju). 
Edasi läksid mu seiklused Nottinghami suunas, kus veetsin aega Eelinit tüüdates: käisin loengus, Robin Hoodi kuju vaatamas ja lossi imetlemas ning poodlemas muidugi! 

Hollandis läheb mul elu siiani hästi. Kui nüüd küsida, mis vahepeal juhtunud on... Siis ma tõesti ei oska sellele vastata. Teisipäevased päevad on mul kõige pikemad, mil lahkun kodust kell 9 hommikul ja koju jõuan tagasi enne 8 õhtul. Peale siukseid koolipäeva on pea ikka väga paks, eriti kui viimaseks tunniks on Hispaania/ Hollandi keel. Siiamaani saan veel hakkama, aga kui grammatika õppimiseks läheb, siis eks näeb! Selles suhtes huvitav, et õpetaja küsib küsimusi hollandi-hispaania keeles ja ma vastan hispaana- inglise keeles. Eks kevadel näeb, mis keelt ma paremini valdan (või on kõik pudru ja kapsad!).
Kooliosas veel nii palju, et esmaspäeval tuleb minul ja klassiõel intervjuu ühes suures rahvusvahelises pangas- Rabobank- mille kohta teeme uurimustööd oma Cross-Cultural Communication minor'i jaoks. Mis seal ikka väikseid ettevõtteid valida, me ikka alustame suurelt- kohe panka, mis töötab rohkem kui 50s riigis, ja intervjuu kommunikatsiooni juhiga. Huvitavad projektid meil siin. 
Aajaa, kuu aja pärast saan koju Eestisse. Lebooooo.

Aga üldiselt on see veerand ikka suurelt alanud. Teha on väga palju ja kaks tööd võtavad ikka omajagu aega. Õpilased on nii lahedad ja toredad mul, et ma kohe naudin seda tööd, mis on tore! Ja palka saada on muidugi ka tore! Aga sotsiaaleluks mul väga aega koolikõrvalt pole hehe. Kord nädalas jõuab välja või kellegiga kuskile istuma minna, kuid üldiselt on kogu aeg suunatud õppimisele/ tööle. 
Üritan siin keskkonnas ka aktiivsem olla! Nii et tule ikka varsti tagasi! 


 Camden Town London


 Oma printse ootamas / waiting for our princes


 Brick Lane ala, ehk meie koduuu
Brick Lane area, our homeee for the weekend

Leidsin mehe

And I am back in Holland! Oh, simply went to England for couple of days- and like my lovely flatmate Rene said: lately I go to UK more often than home. Sadly it seems that he is right. Anyways, the weekend was spent in London together with the coolest girls in the world: Eelin, Hannah and Aino. In addition, we celebrated my 22nd bday! Woop, happy bday to me! The bday was super cool, went to one night club and were eating cakes the whole long day :D The weather was also amazingly sunny (which is apparently very rare for England). 
My adventures continued in Nottingham, where I spent time with Eelin: went to her lecturer, checked out Robin Hood statue and the castle and obviously- shopping!

My life in the NL is also going good! If you would be asking me now what have I been up to... Then I cannot answer. My Tuesdays are the longest days of the week, when I leave home at 9 AM and get back home before 8PM. After these long days my brain feels literally dead- especially if my last class is Spanish/ Dutch. So far I am able to survive there, however I think when we go to grammar then it will get tricky to keep up with others... We will see. But it is cool that the teacher asks questions in Spanish/ Dutch and I respond in Spanish/ English. We will see in the spring which language I know better (there's an option that everything is messed up also).
More uni related things- I am going to have an interview in Rabobank with one communication manager for my Cross-Cultural Communication minor. Rather awesome! we have to do research about a chosen company, and me and Sara decided to go big: international bank operating in more than 50 countries. Living the good life. 

Aaajea, going back home in one month.
Generally speaking this semester has started big. Lots to do and 2 jobs take their fair amount of time. My students are awesome, and I really enjoy this job! Oh yes, and money is good also. So I don't have that much time for social life currently. Once a week I may have time to meet up with someone or to go out, that's basically it. 
Well, I will try to be more active here once again! So come back soon! ;) 

Cheers,
Elle-Mari